Zašto je poređenje sa drugima veoma destruktivna navika?

Zašto je poređenje sa drugima veoma destruktivna navika?

Zašto je poređenje sa drugima veoma destruktivna navika?

Simon Sinek

Svedoci smo da se često nailazi na POREĐENJE ljudi u našem okruženju – privatnom i profesionalnom.  Čujemo sledeće komentare: „Nisi dovoljno dobar kao tvoj brat.“, „Sestra ima sve petice, a ti?“  ili „Petar ima odlične rezultate, a ti ni približno dobre.“ I čemu to služi? Kakvi su ishodi poređenja dve osobe u timu? Više negativni, nego pozitivni, zar ne?

A šta bi bilo, ukoliko bismo poređenje i takmičenje – zamenili SARADNJOM?
Testirajte i videćete kako nezadovoljstvo i frustracija postaju zamenjeni intezivnom komunkacijim, RAZMENOM ideja, saveta, problema i kompletnim RASTOM pojedinaca i timova…

Ukoliko pođemo od toga da je svako od nas AUTENTIČAN, razmilite koliko je smisleno uproređivati ljude. Možemo praviti paralelu između osobe i postavljenog cilja/ delegiranog zadatka/ isporučenog rezultata, ali ne i između dve osobe.

Predlažemo i da pogledate video, u kome o ovoj temi, govori  Simon Sinek. Na zanimljiv način pokazuje do čega sve, iz njegovog iskustva, može dovesti upoređivanje, kao i šta su efekti saradnje i ucenja jednih od drugih… I šta je, zapravo, GORIVO ZA RAST!

Nakon toga, testorajte dobijene informacije u svom okruženju i videćete ČAROLIJU!

Share this post