Šta nam donosi poređenje?

Šta nam donosi poređenje?

Nove situacije nameću nove uloge i odgovornosti svakome od nas, zar ne?

Upravo zato – važno je pogledati u sebe i videti kako stvari stoje.

Razmislite koliko pažnje i vremena posvećujte analizi unutrašnjeg govora, koliko ste svesni kako se odnosite prema sebi, da li gajite divno cveće ili sadite korov, s kim se poredite, jeste li svoj najveći KRITIČAR ILI MENTOR

Znate li u koje mentalne zamke upadate?
Znate, to su ona naša uverenja, naše misli koje ostavljaju prilično negativan trag iza sebe. Ako to pogledamo iz ugla radnog okruženja, to bi značilo da imaju ne tako pozitivan efekat na naš fokus, produktivnost, motivaciju

Korisno bi bilo da ih dobro pogledamo, i to je razlog zašto sam kreirala program KAKO PREPOZNATI I EFIKASNO UPRAVLJATI MENTALNIM ZAMKAMA.

Naime, više od 15.000 sati provela sam u implementaciji različitih trening programa, u radu sa sjajnim ljudima – na kreiranju pozitivnih promena u njihovom ličnom i profesionalnom razvoju, i baš na ovom putovanju primetila sam najčešće mentalne zamke u koje se upada.

Odbarala sam PET najčešćih i uradila sledeće:

 • Postavila kompletnu signalizaciju za uočavanje zamki.
 • Kreirala alat kako se ponašati kada naiđemo na njih.
 • Napravila jasne instrukcije šta raditi kako se ne bismo okliznuli, odnosno ukoliko ne pročitamo signale na vreme – kako nastaviti dalje.

Ozbiljan začin na ovom interaktivnom programu jeste Points of You metodologija.

Prva od koje krećemo biće POREĐENJE SA DRUGIM LJUDIMA, zato što donosi brojne negativne posledice za naš lični i profesionalni razvoj. Neke od njih slede:

 • Prestajemo da sanjamo ili to ne činimo na sebi svojstven način.
 • U svom ritmu ne plešemo.
 • Svoju autentičnost ne pokazujemo.
 • Sebe u potpunosti ne prihvatamo.
 • Na svojim potencijalima ne radimo.
 • Imamo osećaj nedovoljnosti.
 • Gorivo, koje je nama potrebno, ne koristimo.
 • Očigledne stvari – ne vidimo!

Ukoliko racionalno pristupimo stvarima, videćemo da osnov za poređenje ne postoji. Imamo različiti genetski kod, odrastali smo i razvijali se u različitim okruženjima, profesionalna iskustva su nam različita… Dakle, sve je različito, i kako to porediti!

Svi smo rođeni kao originali. Imam utisak da to veliki broj nije osvestio i da kopira druge, odnosno poredi se sa drugima. I sami znate da se vrednost kopije nikada ne percipira kao vrednost koju nosi original. Još jedan razlog da živimo i ponašamo se u skladu sa onim što jesmo, zar ne?

Piter Draker je govorio: “Treba poznavati sopstvene kvalitete i sopstvene vrednosti. Većina ljudi misli da znaju u čemu su dobri. Obično nisu u pravu. Češće znaju u čemu nisu dobri, a i tu obično više nisu u pravu nego što jesu. A ipak, čovek može da obavlja zadatke koristeći svoje jače strane. Rezultati se ne mogu graditi na slabostima, a kamoli na nečemu što se uopšte ne može uraditi.”

U okviru našeg programa osvestićete šta i kako mnogo bolje može uticati na vaš i razvoj vaših ljudi, odnosno šta sve može doprineti vašoj ispunjenosti i zadovoljstvu. Znate i sami – kada smo radosni, zadovoljni, ispunjeni – naša produktivnost i rezultati su na višem nivou!

Spremni smo da govorimo o toksičnim okruženjima i ljudima, zar ne? Mnogo je važnija spremnost da pogledamo u sebe, i naučimo da prepoznamo i izbegnemo najčešće mentalne zamke.

Kada na interaktivnom programu KAKO PREPOZNATI I EFIKASNO UPRAVLJATI MENTALNIM ZAMKAMA preuzmete adekvatan alat za identifikovanje, razumevanje i prevazilaženje mentalnih zamki, bićete u mogućnosti da:

Zapravo, preuzimanjem kutije sa alatom otvarate jedno novo poglavlje u svom ličnom i profesionalnom razvoju, odnosno otvarate put do IZVRSNOSTI.

Program realizujemo u Trening Centru Biznislink, u formi individualnih i grupnih treninga.

Kontakt za dodatna pitanja ili prijavu za program: office@biznis-link.rs

ZAKAŽITE BESPLATNE KONSULTACIJE

Share this post